Fettkul på magen norsk volafile

fettkul på magen norsk volafile

Chat, volafile.org Create Room Sign. 1 minutt siden, Mons skrev: Sauer er ikke dummere enn andre dyr som lever i flokk. Fettkul i huden (lipom) Det er vi mennesker som evt gj r de dumme. De oppf rer seg helt annerledes. P samme m te kan man observere gris. fettkul på magen norsk volafile

Which of the following: Fettkul på magen norsk volafile

Jeg har ikke spurt, men regner med at det kanskje var der kulen satt? Fastlegen min var veldig sløv og ville sjekke alt mulig annet først. Så til saken: Her om dagen kjente jeg en hard kul nederst ved magen. Noen ganger lager legen kun et lite snitt i huden og presser lipomet ut gjennom åpningen. Diameteren er under fem centimeter i over 80 prosent av tilfellene, men de kan i ekstreme tilfeller bli mer enn 20 centimeter og veie flere kilo. Mest sannsynlig er det noe uskyldig, men hva om det ikke er det? De nasjonale kriteriene for hva som prioriteres ved de offentlige sykehusene, tilsier at man kun kan regne med å bli prioritert dersom kulen er spesielt stor, eller dersom kulen er lokalisert i ansiktet og er kosmetisk belastende. Ved undersøkelse finnes en bløt, uskarpt avgrenset underhudsknute som kan forskyves litt i forhold til omkringliggende vev. I de fleste tilfeller må slike inngrep gjøres hos fastlege eller privat spesialist.

Fettkul på magen norsk volafile - Volafile

Men fikk tykktarmskreft  og etter operasjonen er også denne harde kulen borte! Lipomer har sjelden noen praktisk betydning utover eventuelt det kosmetiske, eller de få ganger lipomet trykker på tilstøtende vev, som for eksempel en nerve. Undersøk det før det er for sent. Files expire after 2 days. I de fleste tilfeller er det bare ett lipom, men i 20 prosent av tilfellene finnes flere lipomer. De fjernes ikke med mindre de er til kosmetisk sjenanse, eller medfører plager fordi de presser på tilgrensende strukturer, eller om diagnosen er usikker. Ikke for å skremme, men pga egne erfaringer vet jeg at det er bedre å gå en gang for mye til legen enn en gang for lite. De forekommer oftest på overkroppen, skuldrene, bakre del av nakken, i armhulene, men de kan finnes overalt. Kuler bør uansett undersøkes av lege. Lipomer gir vanligvis ingen symptomer, men de kan unntaksvis gi smerter hvis de trykker på en nerve.

1 tenkte på “Fettkul på magen norsk volafile”

Legg igjen et Svar